Behandlingsformer

Som terapeut utdanner jeg meg stadig og tar kurs innen feltet. Likevel vil jeg si at det er selve menneskemøtet/relasjonen, respekt og tillit,  empati, medfølelse, resonans, ikke-dømmende/aksept, tilstedeværende og det ekte nærvær som er noe av det grunnleggende for enhver terapi. 

Nedenfor  beskrives nærmere noen av de metoder jeg har med meg i terapien, for de som har interesse for å vite mer om det. Under Psykoterapi beskriver jeg litt om hvordan en time kan foregå.

Jeg arbeider helhetlig hvor både kropp, tanker, følelser, verdier og universets lover inngår, som betydningen av polariteter som skaper bevegelse og den naturlige sammentrekning og utvidelse som vi kan kjenne i oss selv som ubehag og behag. 

Jeg arbeider med den filosofi at alle har en iboende livskraft, en kjerne, som er der like hel uavhengig av alle traumer og sår, og at man ved hjelp av terapien kan få kontakt med og lytte til henne igjen slik at man kan kjenne seg hjemme-  i seg selv, i egen kropp og på jorden. "Du kan ta fra meg alt, men sjelen min får du ikke". 

Historien (traumene/minnene) utspiller seg i livet her og nå, noe som betyr at du ikke trenger å dele hele din smerte og historie når vi møtes. Mange beskriver at de er så lei av å snakke om historien sin og har kanskje vært hos mange hjelpere gjennom tiden.

 "Det finnes i oss alle en spontan bevegelse mot å være forbundet og mot sunnhet. Det er likegyldig hvor tilbaketrukket og isolerte vi er blitt, eller hvor alvorlige traumer vi har opplevd, så vil det i det dypeste lag  i hver og en av oss være en impuls,  slik en plante spontant beveger seg mot solen, til å søke opplevelsen av å være i kontakt med oss selv og med andre" (fritt oversatt etter dr Laurence Heller).

Ta kontakt med oss